Weekendje weg? Dit zijn de 3 mooiste designhotels van Nederland

Met de zomervakantie voor de deur en weer een afgesloten studiejaar achter de rug is het de hoogste tijd voor een welverdiend weekendje weg. Geen tijd of financiële luxe om naar het buitenland te gaan? Ook in Nederland vind je genoeg fijne plekken om goed tot rust te komen. Wij verblijven uiteraard het liefst in een goed designhotel en daarom zetten we onze drie favorieten voor je op een rij. Ideaal voor wat extra inspiratie!

 

1. Sir Albert Hotel Amsterdam

Bezoek jij binnenkort onze hoofdstad en overnacht je het liefst in een goed vormgegeven hotelkamer? Dan raden wij het Sir Albert Hotel aan. Met het Museumplein om de hoek ben je meteen voorzien van een weekend vol kunst en cultuur. Bij Sir Albert geniet je naast modern design ook van een unieke Japanse keuken én een dakterras dat je zicht geeft over de prachtige grachten van de stad.

sir-albert-hotel-sir-deluxe-R-3

 

2. Mainport Rotterdam

Ook in Rotterdam vind je genoeg om jezelf een weekendje design cadeau te geven. Van musea tot architectuur, deze stad is zeer geliefd en bovendien interessant bij vormgevingsstudenten. En waar logeer je als design-minded student het liefst? In een hotel vol design, natuurlijk. Bij Mainport geniet je naast 5-sterren design ook van een luxe spa, cocktailparty’s en een uitzicht over de skyline van Rotterdam.

mainport-dining-M-03-r

 

3. Kruisherenhotel Maastricht

Wil je toch graag de drukte van een stad als Rotterdam of Amsterdam achter je laten? Kies dan voor het historische Maastricht. Deze stad is niet zo groot als Amsterdam en stukken minder toeristisch. Bovendien is deze stad voor ons noorderlingen zo ver weg dat het bijna lijkt alsof je toch een tripje naar het buitenland maakt. Wij raden het Kruisherenhotel aan als verblijfplaats. Dit Gotische klooster is compleet gerenoveerd en omgetoverd tot luxe designhotel. Dit hotel beschrijft de stad perfect: historisch, maar bomvol moderne vormgeving. Enjoy!

kruisherenhotel-maastricht-S-01-r

Beeld: designhotels.com

Tags:


menu