leeuwarden

3x de leukste designstores van Leeuwarden

Steeds meer mensen ontdekken de Friese hoofdstad en dat is niet voor niets, want ook in Leeuwarden verschijnen steeds meer design- en conceptstores. Hoog tijd voor een bezoekje aan de stad. Verslaggever Paula neemt je mee langs de leukste plekken voor designinspiratie. Deze winkels kun je als designliefhebber niet overslaan als je een dagje in Leeuwarden bent.

 

Door: Paula Heeger

 

1. Pop-up fabriek

Een verzamelplek voor jonge ontwerpers, hippe merken en verrassende evenementen – zo noemt de Pop-up Fabriek zichzelf. En dat is zeker waar. In de winkel die gevestigd is in Winkelcentrum Zaailand vind je meubels en accessoires, gemaakt door diverse ontwerpers. Van designbanken tot mooie marmeren tafeltjes van Zuiver en van zelfgemaakte sieraden tot kussens van Atelier Tuta. Een must-go als je in Leeuwarden bent. Extra leuk: elke drie maanden wordt de winkel omgebouwd en krijgt het een ander thema. Lekker afwisselend.

Locatie: Zaailand 97, Leeuwarden.

leeuwarden

 

2. Eric Steenbergen Designwinkel

De Kleine Kerkstraat in Leeuwarden werd in 2012 al uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland, en dat is nog steeds te merken. Er zitten allerlei soorten boetiekjes. Als je van design houdt, kun je Eric Steenbergen niet overslaan, daar kijk je namelijk echt je ogen uit. Zo vind je er servies, designmeubelen, handige huishoudelijke dingen, tassen en woonaccessoires. Zeker het bezoeken waard, dus.

Locatie: Kleine Kerkstraat 20, Leeuwarden.

 

3. Jan de Jong Interieur

Betaalbaar design en moderne klassiekers, dat vind je zoal bij Jan de Jong Interieur. Bijzonder aan de winkel is dat deze al sinds 1899 in dezelfde familie zit. Bij elke aankoop krijg je uiteraard advies op maat. Koop je bijvoorbeeld een nieuwe bank bij de winkel? Dan kun je thuis advies krijgen waar je ‘m het beste neer kunt zetten. Enorm handig, want zo weet je zeker dat je interieur er goed uitziet.

Locatie: Schrans 25, Leeuwarden.

 

Beeld: leuketip.nlmenu