FAQ

Wanneer vindt de volgende editie plaats?

Voorlopig vindt er geen volgende editie plaats. Om op de hoogte te blijven van eventuele komende activiteiten kun je ons het beste volgen via facebook.

Kan iedereen zich inschrijven?

De Noord Design Award is een wedstrijd voor studenten uit Noord-Nederland. Dit betekent dat alle MBO-, HBO- en WO-studenten die studeren en/of wonen in een van de drie noordelijke provincies (Drenthe, Friesland, Groningen) zich kunnen inschrijven.

Kost deelnemen geld?

Nee, deelnemen is deze eerste editie gratis.

Voor welke categorieën kan ik me inschrijven?

De Noord Design Award werkt niet met vaste categorieën. Als jouw ontwerp uniek is in zijn soort en je ons een goed verhaal kan vertellen, is een categorie niet nodig.

Wanneer komt mijn ontwerp in aanmerking voor deelname?

 

De Noord Design Award werkt niet met vaste categorieën. Als jouw ontwerp uniek is in zijn soort en je ons een goed verhaal kan vertellen, is een categorie niet nodig.

 

 • De deelnemer is student – of maximaal één jaar geleden afgestudeerd – in Noord-Nederland.

 • Het ingezonden product betreft productontwerp/grafisch ontwerp/modeontwerp.

 • Het betreft werk dat een functie in het dagelijks leven inneemt
  en het

  – maakt het leven prettiger en/of
  – creëert bewustwording en/of
  – gebruikt een vernieuwend materiaal/vernieuwende techniek.

Werkproces.

 

De jury van de Noord Design Award wilt graag de competentie van een ontwerper inzien en inzicht krijgen in jouw manier van werken. Daarom vinden wij het belangrijk dat deelnemers behalve het opsturen van hun project, ook schetsen, foto´s en tekeningen meesturen zodat wij het tot stand komen van jouw project kunnen inzien.

Kan ik meerdere ontwerpen insturen?

 

Nee. Voor deze wedstrijd kun je maar met een ontwerp meedoen. Het is wel mogelijk om een halffabrikaat in te sturen. Je kunt bij de Noord Design Award deelnemen aan verschillende workshops en krijgt tijdens het traject begeleiding van professionals. Op deze manier helpen wij jou bij het ontwikkelen van je product.

Wie beoordeelt de inzendingen?

De halve finalisten zullen worden geselecteerd door jong-professionals. Zij zijn nauw betrokken met de Noord Design Award en bewaken haar originaliteit, uitstraling en doelen.

De jury’s van de halve finale en finale bestaan uit professionals met een brede ervaring op het gebied van zowel design als ook het hieraan verbonden ondernemerschap.

Op welke manier kan ik mijn ontwerp inschrijven?

 

Dat kan via het inschrijfformulier op onze website. Je krijgt dan een e-mail met informatie over de volgende stappen.

Wat kan ik winnen?

Allereerst win je bij de Noord Design Award een netwerk aan gelijkgestemden en – als finalist – promotie van je werk via onze website. Hiernaast maak je kans op een juryprijs ter waarde van 750 euro en een publieksprijs ter waarde van 500 euro.

 

*Je komt maar 1 keer in aanmerking voor een prijs. Wanneer je de juryprijs wint, wordt je uitgesloten van deelname aan de publieksprijs. Jouw ontwerp krijgt uiteraard wel een centrale plek in de expositie.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de publieksprijs?

Tijdens de rondreizende expositie kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete werk. Tijdens een bezoek aan de expositie krijgt men een stembriefje en kan je na het bekijken van de expositie op jou favoriete werk stemmen. Het is aan jou om met een inzending te komen dat veel mensen zal aanspreken. Tip: Als jouw project meerdere doelgroepen aanspreekt heb je wellicht meer kans om de publieksprijs te winnen.

 

*Als jouw werk de juryprijs wint maak je geen kans meer op de publieksprijs.

Wanneer worden de deelnemers bekend gemaakt?

 

Op 22 augustus aanstaande krijgen alle deelnemers een mail. Hierin staat allereerst of je wel of niet door bent naar de halve finale en vertellen we je ook meteen waarom (niet).

Wanneer worden de winnaars bekend gemaakt?

 

Op zaterdag 8 oktober wordt de winnaar van de juryprijs bekend gemaakt
Op 9 december wordt de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt.

Worden de ontwerpen tentoongesteld?

Jazeker. De werken die de finale halen, zullen in alle drie de noordelijke provincies tentoongesteld worden. De exacte data van de expositie worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Kan ik ook meedoen als ik niet in Noord-Nederland studeer?

 

Nee. De Noord Design Award focust zich specifiek op Noord-Nederland.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van dit evenement?

Je kunt ons volgen op social media of je aanmelden voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Dit kan door een mail te sturen naar info@noorddesignaward.nl. Wij zorgen vervolgens dat je op de lijst komt te staan.

menu