Marleen Gubler (22) wint juryprijs eerste editie Noord Design Award

 

Afgelopen zaterdag vond de finale van de Noord Design Award plaats in Ondernemersfabriek Drenthe, te Assen. Acht finalisten presenteerden hun werk en ontwikkelingen aan een vakjury en aan elkaar. Aan het einde van de dag koos de jury een winnaar, die naast de titel ook een bedrag t.w.v. €750,- won.
 
Na ruim een uur discussie voeren, maakte de jury, bestaande uit Bob Verheijden, Tjeerd Veenhoven, Rob Stolte en Gerard de Hoop, de uitslag bekend. Marleen Gubler (22), pas afgestudeerd van Academie Minerva in Groningen wint met haar ontwerp ‘Switch’ de eerste editie van de Noord Design Award. ‘Switch’ is een spel voor kinderen dat als doel heeft kinderen bewust te laten worden van wereldproblemen en actief te zoeken naar oplossingen. Het spel draait volledig op zonne-energie en energie uit bv. aardappelen, appels en bananen.
MEER WETEN OVER DIT ONTWERP? NEEM CONTACT OP MET DE ORGANISATIE VIA INFO@NOORDDESIGNAWARD.NL
 
De tweede prijs ging naar Ydwine de Boer met haar ontwerp De Verbeterde Mens, de derde prijs werd gewonnen door Marc Paulusma met zijn ontwerp Biosphere.
De werken van alle acht finalisten worden de komende weken tentoongesteld in Groningen, Leeuwarden en Assen. Het publiek wordt uitgenodigd te stemmen op één van de werken, zodat op 9 december 2016 de publieksprijs t.w.v €500,- kan worden uitgereikt in Warenhuis Vanderveen, te Assen.
Locaties en data betreffende de exposities volgen z.s.m.
 


menu