Over ons

v.l.n.r.: Anna Hofstra, Elke Uijtewaal, Laura Slot-Boomsma, Thijs Alberts, Eva Ros

De Noord Design Award begint vanuit een initiatief van Thijs Alberts (22), alumnus industriële vormgeving Kunstacademie Minerva, en Nico Vanderveen, directeur van Warenhuis Vanderveen te Assen. Samen kwamen zij tot het besluit een ontwerperswedstrijd op te zetten voor talent uit de noordelijke regio.

 

Nadat dit eerste fundament werd gelegd is Elke Uijtewaal (27), alumnus grafische vormgeving Kunstacademie Minerva, bij het project betrokken. Samen hebben zij de kaders van de Noord Design Award vastgesteld en een netwerk opgebouwd met betrokkenen, partnerships en subsidieverleners om de Noord Design Award naar een hoger niveau te tillen.

 

Naarmate de Noord Design Award vorm kreeg werd het project meer hulpbehoevend en werd het team uitgebreid.  Anna Hofstra, (22) student Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft met een oog voor planning en organisatie zich ontfermt over de communicatie en de PR van de Noord Design Award.

 

Na een jaar onderdeel te zijn geweest van de organisatie voor de Museumnacht Leiden werd Eva Ros (22), student International Studies aan de Universiteit Leiden, door Anna enthousiast gemaakt om zich bezig te gaan houden met het programma van de Noord Design Award.

 

Ten slotte werd ons team versterkt met Laura Slot-Boomsma (40), vormgever, projectcoördinator en oprichter van KunstplusKunst. Door haar werkervaring heeft zij een ondersteunende en adviserende rol in het team. Daarnaast ontfermt zij zich samen met Eva over de uitwerking van het programma.

 

Samen zijn wij een erg dynamisch team met verschillende achtergronden. Juist deze diversiteit maakt ons als team sterk en zorgt ervoor dat wij onze talenten laten uitblinken.

Doelstellingen

1: studenten met affiniteit voor ontwerp middels bijeenkomsten en workshops een netwerk aanbieden;

 

2: deze studenten op laagdrempelige wijze een podium bieden;

 

3: deze studenten in contact brengen met professionals;

 

4: een inspirerende ruimte creëren waarin groei en kruisbestuiving wordt gestimuleerd;

 

5: Noord-Nederlands design talent op de kaart zetten;

 

6: design (en het design proces) voor een breed publiek (op laagdrempelige wijze) toegankelijk en toonbaar maken.

menu