BERBER REYKERS

Tijdens mijn toelating voor de studie Lifestyle & Design aan de WDKA kreeg ik de opdracht om een product o.i.d. te verzinnen voor een doelgroep geïnspireerd op iets wat ik recent had gezien. Ik haalde mijn inspiratie uit de documentaire ‘Alles Wat We Wilden’ waar ik mijzelf heel erg in herkende. Het medicijn gebruik bij stress was het ding waar ik over struikelde en dus wilde ik daar een oplossing voor verzinnen.

 

Nu weet ik dat psychische problemen niet zomaar te verhelpen zijn maar stress (wat vaak de basis is van problemen) daarin tegen al iets makkelijker. Ik wilde iets verzinnen wat ervoor zou zorgen dat je op een iets minder goede dag niet meteen naar de chemische medicatie grijpt.

Tijdens de toelating nam ik een slok uit het flesje wat ik net had gekregen. Ik kneep er een beetje in en daar was mijn idee geboren..

Een flesje gemaakt van een flexibel materiaal, waar je in kunt knijpen tijdens het drinken. Een soort drinkbare stressbal. Daarnaast wilde ik er een energiegevend of gelukkig makend poeder aan toevoegen, van natuurlijke voedingsmiddelen. Hoe heette dat geluksstofje ook alweer? Ik zocht het op en mijn dag kon niet meer stuk: dopamine.

 

Mijn idee was compleet: een flesje + bakje getiteld DOPamine. Het poeder schep je in de dop, wat, door aan het filter te draaien, in het flesje valt en doordat je ook in het flesje knijpt, zal het poeder zich goed verspreiden. Het heeft drie redenen dat het poeder via de dop in het flesje komt. Ten eerste dient de dop als schepje om het poeder uit het bakje te scheppen. Ten tweede dient de dop als maatbeker waarmee je de perfecte hoeveelheid poeder schept voor hét dopamine effect. Tot slot hoop ik door het filter meer bewustwording te creëren voor welke producten je tot je neemt, het poeder kan het flesje pas bereiken wanneer het filter namelijk word opengedraaid.

Dopamine is geen product wat je zo kunt kopen maar er zijn wel voedingsmiddelen die voor het effect zorgen, deze zijn: aardbeien, appels, bananen, minimaal 70% pure chocolade en onbewerkte amandelen. Deze voedingsmiddelen bij elkaar, klinkt niet verkeerd hè?! Ik zou meer onderzoek moeten doen naar hoeveel gram er nodig is voor het perfecte effect. En wie weet zijn er dan ook verschillende smaken mogelijk, zodat je optimaal kunt genieten van het ontstressen!

 

Het flesje is opgebouwd uit drie lagen. Van onder naar boven: het flesje, het draaibare en afneembare filter en daarboven de afneembare maatbeker schep dop. Voor het materiaal van het flesje denk ik aan gerecycled plastic en siliconen. Maar zoals u kunt zien zit ik nog helemaal aan de begin fase van mijn idee. Maar ondanks dat denk ik dat ik een goed idee in handen heb, ik ben namelijk een voorstander van natuurlijke helende producten en denk dat door dit product de stress onder (creatieve) jongeren meer onder de aandacht kan worden gebracht, wat voor meer bewustwording zal zorgen hoe men met zijn/haar lichaam en geest omgaat.

menu