DIEDE VISSER

Mijn gedachte achter de lamp is het verlichten van werk. We nemen het maar voor lief dat we armen hebben, maar onze armen verlichten het verrichten van werk.

 

Deze lamp heb ik gemaakt voor een project op school. We kregen de opdracht om of een lamp te maken, een kastje met een geheim erin of een object wat muziek maakt. Ik ben gaan schetsen en wilde graag een lamp maken die op een arm leek. Een krachtige arm waar licht uitstraalt, en die te plaatsen is in een ruimte. Het begin van mijn proces was veel schetsen en bespreken met een docent. Ik wilde graag met hout werken op de draaibank, dit was een nieuwe techniek voor mij. Al snel had ik contact met een groot houtbedrijf waar ik gratis resthout mocht ophalen. Dit hout ben ik aan elkaar gaan bevestigen en zo begon het werken aan de lamp. Onder het maken van de lamp ben ik veel blijven schetsen en onderzoeken. Mijn werkwijze is dan ook kijken hoe iets uitpakt, ontdekkend en onderzoekend werken. Ik sluit niks uit, en ik zorg ook niet dat alles al vast staat. Onderweg ben ik tegen verschillende dingen aangelopen, dit heeft me laten stilstaan, nadenken en de ogen geopend.

 

In mijn werk wil ik graag mijn fantasie met de werkelijkheid combineren. Dit zie je ook terug in mijn ontwerpproces bij de lamp. Een arm als lamp is voor mij een combinatie van de werkelijkheid gepaard aan fantasie.

SCHETSEN

menu