JESPER VELTROP

De AdapTable komt voort uit een gesprek dat ik had in een bushokje. Dit gesprek voerde ik met Diederick, een student waarmee ik samen stage liep. We wilden allebei graag een bedrijf gaan starten zodra we afgestudeerd zijn. We waren beide van mening dat je klein moet beginnen. Niet alleen als bedrijf maar ook de locatie die je huurt, omdat je als start-up vaak niet het budget hebt om een grote studio te huren. Ik kwam tot de conclusie dat men een kleine ruimte zo optimaal mogelijk moet indelen zodat er plaats is om te zitten, te rusten, te presenteren, te eten en natuurlijk te werken. Ik ben na het gesprek hierover verder gaan nadenken, en heb geprobeerd om alle functies in een meubel te verwerken. Het resultaat is de AdapTable.

 

Gezien het gemiddeld budget dat een start-up of net afgestudeerde ter beschikking heeft zal de ruimte redelijk klein zijn. Dus is de vraag; hoe je deze kleine ruimte zo optimaal mogelijk kunt benutten om klanten te ontvangen, een presentatie te geven en te werken. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je tijd voor jezelf kan nemen en even kan pauzeren. En wanneer je aan het overwerken bent, je ook nog een powernap kunt nemen.
De AdapTable is een kleine meubelunit die over verschillende functies beschikt. In ingeschoven stand kan er een presentatie aan tafel gegeven worden of kan het gebruikt worden als buffet. In uitgeschoven stand kan men er werken aan het bureau dat er ontstaat. Tegeli-jkertijd verschijnt er een stoel waar men kan ontspannen met een boek of zelfs een powernap kan nemen wanneer het een latertje wordt. Kortom: het is een unit dat verschillende functies bezit in een compact formaat en zodoende zorgt voor het optimale gebruik van een kleine ruimte.

 

Ik ben heel erg bezig met biologische materialen of materialen die voortkomen uit hergebruik. Zo is het idee om de AdapTable op te bouwen uit bioplastics en of plaatmateriaal van HuisVeendam van Tjeerd Veenhoven.

SCHETSEN

menu