MATHIJS MOOIJ

Tijdens mijn studie ben ik bezig geweest met het ontwerpen van een kindermeubel. Een zitje met desk in 1 object.

 

Hierbij had ik mijzelf de regel gegeven dat het meubel uit 1 plaat moest bestaan. Ik ben gestart met het vormen van kleine stukjes fineer en karton door het te lamineren. De meest eenvoudige vormen die hier uit voort kwamen vond ik de meest interessante. Zoals plaatjes gelamineerd fineer met een sleuf er in waarbij de ene zijde omhoog buigt en de andere naar beneden. Dit had ik meegenomen als uitgangspunt.

Om verder te experimenteren met deze manier van vervormen had ik een mal en contramal gemaakt. Bij de proefmodellen die hier uit kwamen zie je een veel extremere vervorming wat zorgt voor een spannender beeld.

De vorm die hier uit kwam was de basis voor het kindermeubel. De splitsing van de plaat zorgt voor een zitting en voor een deskje. De zitting is 300mm hoog, het tussenstuk is 400mm hoog en het deskje is 500mm hoog. Vandaar de naam 345 Desk.

Net als bij de experimenten heb ik ook voor het uiteindelijke model een mal en contramal gemaakt om de lagen fineer tot deze vorm te persen. Omdat mijn model van alleen gelamineerd hout niet sterk genoeg was heb ik het model voorzien van ribben aan de onderzijde.

Ik wil op dit ontwerp nog verder studeren om hem zo veilig mogelijk te maken voor kinderen en hem stapelbaar maken zodat deze handig is om op te bergen.

SCHETSEN

menu