SANDER MARSKAMP

Sinds een tijdje ben ik aan de slag met zeefdruk (Organic Wear – biologisch katoen, eerlijk, klimaat neutrale kleding). Hiervoor moet je op een unieke manier aan de slag met designs aangezien je met verschillende lagen zit die je moet drukken. Ik wilde met dit design meerdere kleuren gebruiken.

 

Ik zit al een tijdje met iets van een logo waar ik de naam Organic Wear wil combineren met Groningen. Ik ben gaan tekenen met pen en papier en kwam zo op het idee om de vorm van de provincie te gebruiken en daarin de naam te verwerken. Ik heb dit digitaal nagetekend in Illustrator en ben daar verder gegaan.

 

Na de omlijning overgetekend te hebben, heb ik een blokje toegevoegd, door midden gezaagd en andere kleuren gegeven. Deze heb ik gedupliceerd, over de omlijning gezet en deze lagen met elkaar gecombineerd om de ‘excess’ blokjes weg te halen zodat de provincie nu gevuld is met de blokken. Ik heb deze daarna willekeurige kleuren gegeven.

 

Nu was het tijd voor de tekst. Ik heb een leuk font gepakt en deze over de provincie geplaatst. Deze lagen heb ik ook gecombineerd om zo alle vlakken andere kleuren te kunnen geven en zodat de tekst en de provincie één geheel wordt. Wat ik graag wilde: Organic Wear is Groningen.

Ik heb tijdens het ontwerpproces met meerdere kleuren gespeeld en wilde eigenlijk de kleuren van de Groningse vlag gebruiken. Dit kwam er echter onduidelijk uit, dus heb ik fellere kleuren gebruikt om het design duidelijker te maken.

menu