YDWINE DE BOER

De mens is – vanuit eigen belang – volop bezig met het herpositioneren, herontwerpen en herprogrammeren van de bestaande natuur. We vervuilen de natuurlijke omgeving en gedragen ons als heer en meester over andere levende organismen. De relatie tussen mens en natuur is verstoord.

 

Maar stel nu eens, dat we in plaats van ‘de bestaande natuur’ juist de ‘mens’ zouden gaan herontwerpen. Niet in het belang van alleen onszelf: Maar juist in het belang van een groter geheel. Met als belangrijk doel: Het creëren van een betere relatie tussen mens en natuur.

 

Dat kan in dit fantasievolle project!

 

”Als jij de mens zou kunnen herontwerpen – met als doel het creëren van een gezondere relatie tussen mens en natuur – wat zou jij dan aanpassen of toevoegen aan de mens?”

 

Deze vraag stel ik aan zoveel mogelijk mensen. ‘De Verbeterde Mens’ maakt op deze manier een zeer ingewikkeld thema (de verstoorde relatie tussen mens en natuur) op een heel speelse manier bespreekbaar voor zowel jong als oud, deskundig of ondeskundig.

 

Iedereen kan – door het beantwoorden van bovenstaande vraag – bijdragen aan ‘De Verbeterde Mens’: een levend en langlopende project waarin de mooist ingezonden ‘toevoegingen of aanpassingen aan de mens’ uitgewerkt worden in een levende animatie waarin de evolutie van ‘De Verbeterde Mens’ speels zichtbaar wordt gemaakt.

 

Op dit moment zijn er drie ingezonden aanpassingen of toevoegingen aan de mens uitgewerkt in de animatie:

 

1. Ik zou de mens kleiner maken, zodat we minder leefruimte nodig hebben en de natuurlijke omgeving ruimte terug kan krijgen.

2. Ik zou de mens vleugels geven, zodat we ons makkelijker kunnen verplaatsen en er minder auto’s en wegen nodig zijn.

3. Ik zou de mens een huid geven die vervelt, zodat we onze eigen afgeworpen huid kunnen gebruiken als ‘stof’ voor kleding. Hierdoor zijn er geen dierenhuiden meer nodig.

 

Wat zou jij toevoegen of aanpassen aan de mens?

 

Ik ben ervan overtuigd dat op een fantasievolle manier omgaan met een ingewikkeld thema, bewustwording creëert over het bedrag van de mens en de effecten dat dit heeft op onze natuurlijke omgeving. Vanuit bewustwording kan fantasie absoluut bijdragen aan de transitie naar duurzame initiatieven.

 

www.deverbeterdemens.nl

menu