Een kijkje achter de schermen

Wat wij doen, is inmiddels duidelijk. Wie wij eigenlijk zijn, die vraag krijgen we steeds vaker. Daarom willen we jullie vandaag een exclusief kijkje geven in ons team.

 

Om het allemaal overzichtelijk te houden, beginnen we bij het begin. Hoe de Noord Design Award begonnen is? Dat start in Assen, bij Warenhuis Vanderveen. Eigenaar Nico Vanderveen organiseert hier namelijk al jaren kunstwedstrijden. Via expositieruimte in zijn warenhuis toont Vanderveen een gevarieerd overzicht van zowel lokale beeldende kunst als design. Dit jaar echter, wilde hij het helemaal anders doen. In plaats van een zoektocht naar het nieuwe kunsttalent wilde hij op zoek gaan naar het nieuwe designtalent van het noorden. En dat is het moment dat hij naar Thijs Alberts (industrieel ontwerper) stapte.

 

Ontwerper Thijs ging op zijn beurt op zoek naar een compagnon en vond deze in Elke Uijtewaal (grafisch vormgever). Zonder ook maar een seconde te twijfelen gingen ze aan de slag. Met het warenhuis in het achterhoofd zetten ze een plan op dat uiteindelijk groot werd onder de naam Noord Design Award. Het doel werd niet alleen een prijs uit te reiken en licht te werpen op het designtalent van het noorden, maar ook de makers extra kennis op te laten doen door gesprekken met professionals en met elkaar.

 

Toen het plan eenmaal stond was het tijd om er twee nieuwe leden bij te betrekken. Studenten Eva Ros en Anna Hofstra waren meteen enthousiast en zorgden er onder andere voor dat er wat structuur en planning werd aangebracht in de prachtige plannen van Thijs en Elke. Met z’n vieren hebben we uiteindelijk de doelstellingen aangescherpt, plannen uiteengezet en verschillende samenwerkingspartners gevonden. Met de Noord Design Award hopen wij studenten te helpen met het opbouwen van een netwerk, ze te ondersteunen bij het verbeteren van hun producten en ze een stap richting professionaliteit te laten zetten.menu